OP Arrowhead

UVODNE INFORMACIJE

OP ARROWHEAD

OP Arrowhead je airsoft susret u organizaciji Airsoft udruge Ixodes Vinkovci koji se odvija u sklopu CIBALIA AIRSOFT EXPO, odnosno sajma airsoft opreme, lovačke opreme, opreme za streljaštvo, opreme za boravak u prirodi i zaštitne opreme, gdje će proizvođači, prodavači i izlagači (među njima i mnoge Vama poznate airsoft udruge) iz RH, zemalja u okruženju i EU izložiti opremu koja se koristi u ovim aktivnostima. Program sajma ove godine biti će popunjen i raznim prezentacijama opreme, predavanjima i pokaznim vježbama za posjetitelje svih dobnih skupina neovisno o interesu. Sastavni dio programa je i airsoft natjecanje u taktičkom pucanju kod kojega do izražaja dolaze preciznost, brzina, snaga i koordinacija pokreta natjecatelja sa gađanjem u propisane papirnate i metalne mete (statične i pokretne) iz pištolja ili puške. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Airsoft udruge Ixodes Vinkovci i web stranici www.aukrpelji.hr.

Tijekom događaja, imati ćete priliku doživjeti nadamo se ugodan vikend sa prijateljima iz naše regije. Pod ovim naravno mislimo na navedeni sajam, airsoft natjecanje u taktičkom pucanju i tijekom samog susreta.

Kao organizator za potrebe scenarija OP Arrowhead osigurati ćemo baze za sve sudionike sa potrebnom logistikom. Svi sudionici unutar svoje frakcije rade zajedno u velikim timovima koji će imati vojnu strukturu radi lakšeg obavljanja zadataka koje sudionici moraju izvršavati. U organizaciji naših budućih susreta pa tako i ovog usredotočili smo se na integraciju između LARP i airsoft elemenata kako bismo stvorili dinamičniju igrivost naših scenarija.

Svi kojima je ovo prvi susret moraju pažljivo pročitati sve informacije jer OP Arrowhead nije poput nedjeljne igre na malom polju. Područje igre je veliko s zahtjevnim terenom i morate biti spremni za hodanje na velike udaljenosti.
Scenarij susreta zamišljen je kao početak serijala susreta pod nazivom OP Arrowhead. Kao što smo činili na susretima u prethodnim godinama, uložit ćemo mnogo truda u organizaciju kako bismo bili sigurni da će to biti upravo ono što tražite od airsoft susreta.

Nakon odabira vaše frakcije bit ćete smješteni u vojnu strukturu na čelu sa vašim zapovjednicima. Vi i vaši prijatelji ćete biti smješteni u istu momčad/vod ukoliko se prijavite u istu frakciju.

Mnogi od vas vidjeli su napredak u trendu digitalne transformacije na airsoft susretima općenito i mi kao udruga želimo iste uvesti i na susrete u našoj organizaciji.

PRIJAVE ZA SUSRET

Novost koju uvodimo od ove godine su pozivnice isključivo i samo provjerenim airsoft timovima/klubovima/udrugama i pojedincima iz RH i susjednih zemalja. Poučeni iskustvom i onoga što se događa kada na susret pristupe osobe kojima jednostavno nije mjesto u ovom hobiju primorani smo na ovakvu odluku.

Prijave su OTVORENE i iste je potrebno po primitku pozivnice izvršiti do 8.7.2019. slanjem popisa sudionika putem privatne poruke na naš facebook profil AU Ixodes Vinkovci ili facebook fan page Airsoft udruga Ixodes Vinkovci.

KOTIZACIJA

– Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn
( za sudionike izvan RH 15 € )
– Djevojke su oslobođene plaćanja kotizacije
– Uključena večera u subotu navečer, ručak u nedjelju, piće poslije susreta i ostali troškovi organizatora
– Uplata kotizacija isključivo na žiro račun udruge nalogom za plaćanje do 8.7.2019.
– Dozvoljena je uplata kotizacija i na dan susreta ISKLJUČIVO za sudionike izvan RH
– Upute za popunjavanje:

PLATITELJ: Naziv tima/kluba/udruge ili ime fizičke osobe
PRIMATELJ: Airsoft udruga Ixodes Vinkovci, Hrvatskih kraljeva 74 A, 32100 Vinkovci
IBAN: HR9725030071156000232
SWIFT: VBCRHR22
MODEL: HR99
POZIV NA BROJ: OIB/JMBG fizičke/pravne osobe

PODJELA STRANA:

ARMFOR – Armed force odnosno vojska vladajućeg režima
OPFOR – Opposimg force odnosno vojska pobunjenika
COFOR – Coalition force odnosno vojska koalicije

OSNOVNE INFORMACIJE

LOKACIJA OKUPLJANJA

ARMFOR/OPFOR – uz vanjski rub šume Ljeskovac.
COFOR – Pikov Stan, Vinkovci

TEREN

Susret odvijat će se u šumi Ljeskovac veličine oko 2 km² uz koje teče rijeka Bosut.

DATUMI I VREMENA

Subota 13. srpnja 2019.

Pješačka zona Vinkovci, Trg bana Josipa Šokčevića

10,00 sati – otvorenje sajma za posjetitelje
11,00 sati – svečano otvorenje sajma
11,30 sati – obilazak sajma sa uzvanicima
15,00 sati – svečano zatvaranje i podjela zahvalnica
16,00 sati – svečani ručak za sudionike sajma

Pikov Stan, Vinkovci

17,00 sati – airsoft natjecanje u taktičkom pucanju

Pikov Stan i šuma Ljeskovac, Vinkovci

19,00 sati – okupljanje i dolazak sudionika airsoft susreta koji dolaze u subotu navečer
21,00 sati – početak noćnog dijela susreta
02,00 sati – završetak noćnog dijela susreta

Nedjelja 14. srpnja 2019.

Šuma Ljeskovac, Vinkovci

06,00 sati – okupljanje i dolazak sudionika susreta koji dolaze u nedjelju ujutro
08,00 sati – početak airsoft susreta
16,00 sati – završetak susreta, proglašenje pobjednika tombola sa nagradama
16,30 sati – svečani ručak za sudionike susreta

KONTAKT

Opća pitanja: info@aukrpelji.hr
Plaćanje i fakture: payment@aukrpelji.hr
Partneri i tvrtke: partners@aukrpelji.hr
Telefon: +385977406072 – Danijel Parlov

PARKIRALIŠTE I GLAVNA SAFE-ZONA

Parkirališta za sudionike smještena su u blizini i ispred ulaska u prostor predviđen za igru. U prostor predviđen za igru dozvoljen je ulaz samo onim vozilima koja su prijavljena za sudjelovanje u scenariju. Airsoft udruga Ixodes Vinkovci nije odgovorna za bilo kakvu štetu na vozilima koja su ostavljena na tim parkiralištima, niti na onima koja sudjeluju u scenariju. Pristup vozilima za vrijeme trajanja susreta moguće je isključivo izlaskom iz igre kroz CHECK IN ili uz najavu organizatoru, bez iznošenja replika van terena. Uz parkiralište će se nalaziti glavna safe-zona te prostor za šatore sudionika koji dolaze na susret jedan dan prije početka susreta. Organizator može ukoliko se tako odluči dozvoliti postavljanje vaših šatora u mjesta predviđena za baze dan prije početka susreta.

SIGURNOST NA PARKIRALIŠTU I GLAVNOJ SAFE-ZONI

Prilikom boravka na parkingu i glavnoj safe-zoni prije početka airsoft susreta vaša replika mora biti zakočena i sa izvađenim spremnikom. Vaše replike možete isprobati na za to predviđenom i posebno označenom mjestu. ZABRANJENO je isprobavati vaše replike na parkingu uz vaša vozila ili bilo gdje u glavnoj safe-zoni. Svako bezobzirno ponašanje i korištenje replike protivno ovom propisu kao organizator nećemo tolerirati.

SIGURNOST OSOBNE IMOVINE

Poučeni iskustvima sa susreta, a ista su nedavno izašla na vidjelo naša preporuka je da sve vaše vrijednije osobne stvari koje nije potrebno nositi na teren ostavite po vama najsigurnijem mjestu. Odluka koje je najsigurnije mjesto isključivo je vaša i to prepuštamo vama. Airsoft udruga Ixodes Vinkovci, kao niti njezini članovi, nije odgovorna za sigurnost vaše imovine.

NAPOMENA: Ne ostavljajte vaše osobne stvari i opremu bez nadzora!

CHECK-IN

Svi sudionici moraju imati kod sebe važeću identifikaciju poput vozačke dozvole, osobne iskaznice ili putovnice. CHECK IN će se otvoriti 13.7.2019. godine u 19,00 sati.

Neposredno kod prijave na CHECK IN, svaki sudionik će shodno rednom broju prijave dobiti tzv. „GAME ID“. GAME ID će organizatorima i igračima na terenu služiti za identificiranje igrača. Npr. ako netko od igrača želi prijaviti drugog igrača za kršenje pravila zatražiti će njegov GAME ID i usmeno ili putem sredstva veze pozvati najbližeg moderatora koji će navedenog igrača povući iz igre i sa njime obaviti razgovor.

Također prilikom CHECK IN vršiti će se kroniranje svih vaših replika koje želite koristiti tijekom igre po važećem Pravilniku Hrvatskog airsoft saveza.

Nakon kroniranja igrači će biti prevezeni u odgovarajuću bazu kako bi se mogli pripremiti za igru. Očekujemo početak igre u 20,00 sati. Igrači koji dolaze nakon toga moraju se prijaviti prvo organizatorima koji će ga potom sprovesti do njegove baze.

INTERNET

Kao organizator, ukoliko budemo u mogućnosti osigurati ćemo Free WiFi Hotspot na svakom događaju u našoj organizaciji, a isti će se nalaziti uz parking, odnosno u glavnoj safe-zoni.

ZAŠTITA ZA OČI

Svi sudionici na području igre, odnosno prolaskom kroz CHECK IN moraju nositi zaštitu za oči, pa čak i prilikom spavanja u bazama ukoliko se radi o višednevnom susretu. Važno je da nosite zaštitne naočale pogodne za airsoft i provjerene kvalitete.

REFLEKTIRAJUĆI PRSLUK

Svi sudionici dužni su prilikom prolaska kroz CHECK IN pokazati da posjeduju reflektirajući prsluk i crvenu bljeskalicu ukoliko se radi o višednevnom susretu gdje se igra odvija tijekom noći. Ovo je vrlo važna i jedna od osnovnih stavki prilikom igre.

LOGISTIKA U BAZAMA

U svim bazama tijekom susreta će biti osigurani vojni šatori i prostor za vaš šator kako bi bilo dovoljno mjesta za spavanje (ukoliko se radi o višednevnom susretu), uključujući svježu pitku vodu, generatore od 220 volta i sanitarije.

VODA

Sve baze i glavna safe-zona imat će kvalitetnu vodu za piće tijekom trajanja susreta u velikim spremnicima i voditi će se briga o popunjavanju ovih spremnika kada je to potrebno.

STRUJA

Tijekom susreta ukoliko se radi o višednevnom susretu biti će ograničen pristup struji, a prvenstveno će se koristiti za osvjetljenje i ograničeno napajanje baterija u bazama.

HIGIJENA

Ako nam logističke mogućnosti budu dozvoljavale osigurati ćemo sanitarne čvorove i tuševe (ukoliko se radi o višednevnom susretu) u svim bazama. Preporučujemo da se svaka osoba svakodnevno pere jer loša higijena može dovesti do zdravstvenih problema. Ponesite sa sobom ručnik, sapun i šampon.

SPAVANJE

Nije dopušteno kampiranje na području izvan baznih kampova. Objekti za spavanje, odnosno šatori bit će prethodno postavljeni ukoliko se radi o višednevnom susretu i dobit ćete mjesto u vojnom šatoru zajedno sa svojim suigračima.

Moguće je donijeti i vlastite šatore ukoliko šatori ispunjavaju sljedeće uvjete:

– Veliki ili mali šatori za najmanje tri ili više ljudi.
– Šator OD boje ili višebojan s tim da je zelena kamuflaža preko njih.

HRANA

Poslije susreta za sve sudionike susreta bit će podijeljena hrana i piće. Svi sudionici prilikom podjele hrane i pića moraju kod sebe imati GAME ID. Tijekom susreta moguća je samostalna priprema hrane na za to određenim mjestima u vašim bazama.

OTPAD

Bilo kakav otpad, bez obzira na vrstu, mora se zbrinuti odgovorno. Na prostoru za igru će se osigurati dovoljan broj kanti i vreća za smeće. Ako se zaustavite u šumi za užinu, od vas će se očekivati da uklonite sve svoje smeće u najbližu kantu. Bacanje smeća u prirodi nećemo tolerirati i onog igrača kojega zateknemo da baca smeće udaljiti ćemo iz područja igre.

PRAVO JAVNOG PRISTUPA

U Republici Hrvatskoj svatko ima pravo biti u prirodi, međutim to nije pravo na neograničenu slobodu. To ne znači da smijemo oštetiti nešto ili zlostavljati životinjski svijet.

Bit ovog prava je sažeto u jednu rečenicu: “Ne uništavaj i ne uznemiruj”.

OSOBNA SIGURNOST

Na susretima sa velikim brojem sudionika potreban je visoki stupanj sigurnosti kako bi se izbjegle velike ozljede. U hitnim slučajevima trebate nazvati 112. Koristite ovaj broj kako biste kontaktirali policiju, hitnu pomoć, vatrogasnu službu i ostale hitne službe u situacijama u kojima postoji neposredan rizik za zdravlje bilo kojeg sudionika. Ako bolujete od bilo kakve bolesti koja bi mogla utjecati na vaše sudjelovanje tijekom igre, obavijestite svoje suigrače i recite im kako vam mogu pomoći do dolaska stručne osobe. Ako koristite ili nosite lijekove sa vama, također obavijestite svoje suigrače gdje ga mogu pronaći ukoliko vam zatreba.

Napominjemo, sudjelovanje na airsoft susretima u našoj organizaciji je na vašu vlastitu odgovornost!

ALKOHOL I DROGA

Imamo apsolutnu nultu toleranciju za upotrebu bilo kojeg oblika alkohola ili droga tijekom susreta. Igrač koji bude zatečen u konzumaciji navedenog tijekom susreta bit će udaljen s područja igre bez odgode. Ako netko tko zloupotrebljava navedeno odbija otići, pozvat će se policija. Mišljenja smo da „oružje“ ( pravo ili replika ) i alkohol nikako ne idu zajedno. Ako ćete nositi bilo kakve lijekove, obavijestite organizatore prije događaja ili pri prijavi.

OPASNOST OD POŽARA

Na susretima u našoj organizaciji dopušteno je loženje vatre na posebno određenim područjima. Isto tako zabranjeno je unošenje pirotehnike poput dimnih bombi i petardi u područje igre, odnosno sva pirotehnika koja će se koristiti biti će osigurana od strane organizatora. Potičemo sve sudionike na poštivanje ovog pravila, osobito pušači koji moraju paziti da potpuno ugase cigarete.

Posebni propisi o sigurnosti bit će na snazi u bazama i glavnoj safe-zoni, pogotovo jer se ondje nalaze šatori (bez obzira radi li se o jednodnevnom ili višednevnom susretu). Organizator će osigurati dovoljan broj vatrogasnih aparata u svim bazama i glavnoj safe-zoni, a svatko će biti upoznat sa načinom upotrebe i lokacijom gdje se nalaze.